مالیات چیست؟
دولت تمام کشورها به دلیل بستری که برای سوددهی کسب و کارها ایجاد کرده است، بخشی از درآمد آنها را طلب میکند. در واقع کسب و کارها کارمزد خدماتی که دولت برای آنها انجام داده است، میپردازند. این مبلغ باید به صورت سالیانه و با پیگیری شدید دولت پرداخت شود و تمام کسب و کارهایی که توانستهاند در طول سال فعالیتی سودده داشته باشند، موظف به پرداخت این مبلغ هستند. به این مبالغ، مالیات گفته میشود که طبیعتا اصلا محبوب نیست و هیچ کسب و کاری تمایلی به پرداخت آن ندارد؛ اما مزیت پرداخت مالیات این است که امکان جرم و جنایت در کشور تا حدود زیادی کاهش مییابد.
قطعا مالیات پرداختی هیچکدام از کسب و کارها مشابه نخواهد بود؛ زیرا کسب و کارها در زمینههای یکسانی فعالیت نمیکنند و سود مشابهی ندارند و هر کدام در طول یک سال، درآمد متفاوتی کسب میکنند. به همین دلیل، دولت قوانینی دقیق را در مورد کسب و کارهای واجد شرایط مالیات و میزان مالیات هر کدام تعیین میکند. عموما در پرداخت مالیات، کسب و کارها موظف هستند که درصد مشخصی از سود سالیانه خود را به دولت بپردازند. برای اینکه بتوان مالیات را به شیوه صحیح و سر وقت پرداخت کرد، باید تمام قوانین مربوطه را دانست و در این حوزه تجربه داشت.
چرا کسب و کارها به خدمات مالیاتی نیاز دارند؟
فهرست مطالب
در این میان، کسب و کارها قطعا به دنبال کاهش مشکلات خود در پرداخت مالیات هستند و میخواهند آن را به بهترین نحو و در سریعترین زمان ممکن انجام دهند. زیرا مالیات، قوانین بسیار سفت و سختی دارد که میتواند برای صاحب کسب و کار مشکل ساز باشد. در سرتاسر جهان قوانینی وجود دارد تا افرادی که مغایر قوانین مالیاتی عمل کردهاند را به شدت محکوم کند. مجموعهای از این دلایل باعث میشود تا نیاز به خدمات مالی را هرچه بیشتر درک کنیم.
آشنایی بیشتر با خدمات یک شرکت مالیاتی
شرکت مالیاتی فقط به محاسبه مالیات یک کسب و کار نمیپردازد، بلکه دارای خدمات وسیعی همچون نظارت جامع بر پروندههای مالیاتی، ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده، تنظیم اظهارنامه فصلی خرید و فروش، تنظیم لایحه دفاعیه مالیات و حضور در دادگاه، ارائه راهکار به منظور کاهش جرائم مالیاتی و مواردی از این قبیل است که در ادامه با برخی از این خدمات بیشتر آشنا میشویم:
تنظیم اظهارنامه مالیاتی و تحریر دفاتر قانونی
تمامی مشمولان مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم، بایستی در زمانهای مقرر شده اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم کنند و به همراه تمامی اسناد و مدارک به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. آنچه که در این مطلب حائز اهمیت است، تحریر درست و بدون نقص دفاتر روزنامه، کل، دارایی و سایر دفاتری است که به عنوان سند و مدرک به سازمان امور مالیاتی تحویل داده میشوند. با توجه به اینکه نگارش دفاتر مذکور دارای اصول و قواعد خاصی است که باید از شرایط تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی پیروی کند، بهتر است تحریر این دفترها به افرادی سپرده شود که در این زمینه دارای تخصص هستند. به همین علت است که تحریر دفاتر قانونی و همچنین تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی از وظایف شرکت مالیاتی محسوب میشود.
تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و دریافت گواهی ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده نیز از جمله مالیاتهایی است که در سالهای اخیر به مالیاتها افزوده شده و مودیان اصلی این مالیاتها تمامی مصرف کنندگان کالاها و خدمات هستند. البته ناگفته نماند که این مصرف کننده میتواند مصرف کننده اولیه، بینابینی و نهایی باشد. در هر مرحله از تولید یک کالا، ارزش آن بالا میرود و در نتیجه به هنگام انتقال این کالا به خریدار، مالیات آن توسط خریدار به فروشنده پرداخت میشود و فروشنده نیز در طی دوره سه ماهه بایستی اقدام به پرداخت این مالیات به سازمان امور مالیاتی کند و در صورت استنکاف از چنین کاری، عمل وی مصداق یکی از جرایم مالیاتی خواهد بود. به هنگام پرداخت این مالیات، فروشنده بایستی تا 15 روز پس از پایان هر فصل گزارش خرید و فروشهای خود را نیز به همراه این مبلغ به این سازمان اعلام کند. تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیات برارزش افزوده نیز بایستی با نهایت دقت و صداقت صورت بگیرد تا مشمول جریمه نشوید. شرکت مالیاتی به هنگام تنظیم این اظهارنامه به دقت تمامی مدارک شما را بررسی میکند تا به درستی اظهارنامه شما را تنظیم نماید.
ارائه مشاوره از سوی شرکت مالیاتی
همان طور که در مطالب بالا نیز به آن اشاره شد، تمامی کسب و کارها با مسئله پرداخت مالیات چه به صورت مستقیم و چه به صورت ارزش افزوده درگیر هستند و با توجه به حساسیت موضوع، کوچکترین پنهان کاری میتواند شما را به جرائمی با مجازاتهای تنبیهی سنگین محکوم کند. یکی دیگر از خدمات شرکت مالیاتی، ارائه مشاوره مالیاتی به کسب و کارهای مختلف است. حتی اگر شما دارای یک واحد مالی جداگانه نیز باشید، به منظور آگاهی از اخبار روز مالیاتی و همچنین بخشنامههای جدید و نحوه برخورد با جزئیات قانونی چنین اموری، به مشاوره یک شرکت مالیاتی نیاز خواهید داشت.
تنظیم گزارشات فصلی
براساس ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، مودیان مالیاتهای مستقیم موظف هستند علاوه بر دریافت کد اقتصادی، در پایان هر فصل فهرست معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی تقدیم کنند. برای تمامی بندهای این ماده ضمانت اجرای قانونی در نظر گرفته شده است به عنوان مثال اگر چنانچه اقدام به دریافت کد اقتصادی نکنید و از کد اقتصادی دیگران به منظور ارائه گزارشات فصلی استفاده کنید مشمول پرداخت جریمه به میزان 10% کل معاملات خود خواهید بود. اگر چنانچه تنظیم گزارش فصلی مالیاتی خود را به یک شرکت مالیاتی بسپارید، گزارش شما به صورت دقیق در زمان مقرر آماده شده و دیگر از بابت تاخیر در ارائه گزارش فصلی مالیاتی محکوم به پرداخت جریمه نمیشوید.
پیگیری پروندههای مالیاتی و شرکت در دفاعیات
همان طور که میدانید پروندههای مالیاتی غالبا در دسته مهمترین پروندههای دستگاه قضایی جای میگیرند و در نتیجه یک اشتباه سهوی و کلامی در دفاعیات و ارائه مدارک ممکن است به قیمت جریمههای بسیار سنگین برای مودیان مالیاتی تمام شود. طبق روال عادی فرآیند پرداخت مالیاتها شما بایستی اسناد و مدارک خود را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهید و اگر چنانچه در موارد خاصی با این سازمان به اختلاف برخورد کردید، دفاع از پرونده مالیاتی خود را حتما به افراد خبره و متخصص در امور مالیاتی همچون شرکت مالیاتی بسپارید تا مشمول مالیاتها و مجازاتهای سنگین نشوید. به عبارت سادهتر، دفاع از یک پرونده مالیاتی یک تخصص است و انجام آن فقط از عهده افراد متخصص در این امر برمیآید.
دیدگاهتان را بنویسید